home

 

Tara Surasului si Perla Marii Andaman

 

THAILANDA - MARELE CIRCUIT

sI SEJUR in KRABI

 

Bangkok - Ayutthaya - Damnoen Saduak - Chiang Rai - Doi Mae Salong - Chiang Saen - Golden Triangle - Insula Don Sao - Chiang Mai - Phuket - Krabi - Insulele Phi Phi - Insula Bamboo - Insula lui James Bond

 

Va invitam intr-o calatorie memorabila in Thailanda, in care va veti simti in primul rand "liberi", pentru ca Thai inseamna libertate, va veti simti fericiti pentru ca veti fi in "Tara Surasului", va veti simti mai aproape de zei printre palatele regale şi templele budiste care stau alaturi de zgarie-norii şi autostrazile suspendate din Bangkok, "Oraşul ingerilor", locul de reşedinta al zeului Indra. Veti descoperi pitorescul si exotismul nordului Thailandei, veti intalni triburile aborigene Akha dar si tribul renumit pentru femeile cu gatul lung, veti ajunge la Triunghiul de Aur, zona in care se intalnesc granitele a 3 state: Thailanda, Myanmar şi Laos, dupa care va veti relaxa intr-un paradis tropical, in Krabi, statiune situata intr-un golf mirific de pe malurile insorite ale Marii Andaman. Veti avea ragazul sa va rasfatati, sa va bucurati de tot ce va inconjoara, de peisajele de vis, sa explorati fiecare coltisor al paradisului insulelor si sa va intoarceti revigorati si relaxati!

 

Perioada: 15.03 - 28.03.2024

 

Ziua 1 / 15.03.2024: Bucureşti - Istanbul - Bangkok

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 13:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1040 (15:00 / 17:20), de unde se va pleca spre Bangkok cu zborul TK 64 (20:55 / 10:10).

Ziua 2 / 16.03.2024: Bangkok

Sosire la ora 10:10 in Bangkok, unul dintre cele mai interesante oraşe ale Asiei, un ansamblu de palate, de temple budiste, un oraş in care traiesc frumoasele fete "thai". Cele şapte milioane de locuitori işi numesc oraşul Krung Thep, ceea ce in traducere inseamna "Oraşul ingerilor". intalnire cu ghidul local, alaturi de care ne vom deplasa pentru dejun, urmat de o relaxanta plimbare pe Fluviul Chao Praya, cea mai impresionanta şi pitoreasca zona, care pare animata non-stop datorita barcilor taxi şi a celorlalte ambarcatiuni care transporta tot felul de marfuri, dupa care vom intra pe canale, in Thonburi, vechea capitala a Thailandei, cu locuinte lacustre, vegetatie şi fauna specifice. Vom avea prilejul de a observa modul de viata al oamenilor simpli de la tara şi vom vizita Templul Aruna sau Templul Zorilor, situat chiar pe malul fluviului, ale carui Chedi sunt in intregime acoperite cu piese de portelan multicolore, incrustate in forma de flori. Templul numit dupa Aruna, zeul hindus al rasaritului, cu o pagoda centrala, inconjurata de alte patru pagode mai mici, reprezinta in viziunea budista Universul cu cele patru mari ale lumii fizice. Transfer pentru cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 3 / 17.03.2024: Bangkok - Ayutthaya - Bangkok

Mic dejun. Excursie de o zi la Ayuttaya, fosta capitala a regatului Siam, fondata in anul 1350 de printul U Thong, care a pus piatra de temelie a viitoarei capitale a regatului, ce cuprindea aproape intreg teritoriul Thailandei contemporane si o mare parte din Cambodgia de astazi, dar care a fost distrusa de birmanezi in anul 1767. Pe parcurs vom face o oprire la Palatul Bang Pa-In, intr-o regiune extrem de romantica, pentru a vizita fosta reşedinta de vara a regelui Rama al V-lea, palat frumos decorat, atat in stil chinezesc cat şi european. Ne vor incanta şi gradinile palatului deosebit de frumoase, care adapostesc numeroase specii de flori rare. Ajunşi in Ayutthaya, vom vizita parcul istoric unde vom putea admira ruinele numeroaselor temple de odinioara, precum Vihara Phra Mongkol Bophit, unde se afla cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din Thailanda, Wat Chai Watthanaram, care are o arhitectura asemanatoare templului Angkor Wat din Cambodgia, Wat Phra si Sanphet situat in complexul unui vechi palat regal din Ayutthaya şi Wat Mahathat, unde se afla imaginea lui Buddha inconjurata de radacinile unui copac. Vom pleca apoi spre Wat Chong Lom pentru imbarcarea pe un vas de croaziera cu care ne vom intoarce la Bangkok. Dejun la bordul vasului. Vom putea admira peisajul exotic şi vom avea prilejul de a observa viata locuitorilor de pe malul raului Chao Phraya. Transfer pentru cazare in Bangkok la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 18.03.2024: Bangkok

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii celor mai importante temple din Bangkok, incepand cu emblematicul templu Wat Traimit, situat la intrarea in Cartierul Chinezesc, care adaposteşte o impresionanta statuie din aur a lui Buddha, care are o inaltime de 5 m şi care cantareşte nu mai putin de 5,5 t de aur. Vom intra apoi in Chinatown si in Piata de flori Pak Khlong Talat, unde vom avea ocazia sa admiram o multime de plante şi flori exotice. Ne vom indrepta in continuare catre Wat Pho, cel mai mare templu al orasului, care se numeşte astfel datorita statuii gigantice care-l reprezinta pe Buddha Culcat, statuie suflata cu aur, ce are o inaltime de 15 m şi o lungime de 46 m, cu talpi frumos incrustate in sidef, templu care este in acelaşi timp şi cea mai mare manastire din Thailanda. Vom continua cu Wat Benjamabopit, o "bijuterie" a arhitecturii thailandeze, un superb templu construit din marmura alba. Dejun inclus la un restaurant local. in continuarea zilei, vom vizita Palatul Regal (Grand Palace) fondat in anul 1782 de catre regele Rama I, ale carui ziduri impunatoare inchid o suprafata de 259 ha. Complexul format din mai multe cladiri folosite in trecut pentru diverse ocazii, este in prezent folosit pentru ceremonii oficiale de stat. intregul complex contine sanctuare imbracate in sticla şi mozaic viu colorat, dand impresia unui tinut de basm. Intrarile sunt pazite de yaksha, creaturi gigantice cu nas turtit, ochi inspaimantatori şi colti puternici, indreptati spre eventualii agresori. Vom avea prilejul de a admira Palatul Receptiilor, Sala Tronului, Sala incoronarilor, Palatul Funerar, Casa de oaspeti şi Wat Phra Keo, Templul lui Buddha de Smarald, care este de fapt Capela Regala a Palatului, unde se afla statuia cea mai venerata din Thailanda, care reprezinta o imagine a lui Buddha, sculptata intr-o singura piatra de jad. Seara, optional croaziera cu cina traditionala şi muzica thailandeza pe Fluviul Chao Praya, o inedita ocazie de a vedea oraşul luminat feeric. Cazare la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 19.03.2024: Bangkok - Piata Plutitoare Damnoen Saduak - Bangkok - Chiang Rai

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face o excursie la Piata Plutitoare din Damnoen Saduak, considerata drept unul dintre cele mai exotice obiective turistice din Bangkok. Damnoen Saduak este situata in districtul cu acelasi nume din provincia Ratchaburi, la o distanta de aprox. 105 km de Bangkok. Potrivit istoriei locului, existenta pietei este datorata Regelui Rama al IV-lea, care a ordonat in anul 1866 constructia unui canal lung de 32 km pentru a lega raurile Mae Klong si Tachine. Treptat, calitatea deosebita a solului din zona canalului a facut ca agricultura sa infloreasca in district, ceea ce a atras o cerere uriasa din partea consumatorilor de legume si fructe proaspete. Vom avea ocazia de a descoperi modul traditional de comercializare a fructelor, legumelor şi a altor bunuri proaspete, direct din pitoreştile ambarcatiuni ale localnicilor. Dejun inclus la un restaurant local. Transfer la aeroportul din Bangkok pentru zborul spre Chiang Rai, capitala provinciei de nord a Thailandei. Transfer pentru cazare la Hotel Le Patta 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 20.03.2024: Chiang Rai - Doi Mae Salong - Chiang Rai

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre locul de imbarcare in Songtaew (masini traditionale 4x4) cu care ne vom deplasa spre Doi Mae Salong pentru a vizita cateva sate ale triburilor aborigene Akha, originare din Tibet şi Yao, ocazie de a cunoaşte viata de zi cu zi a acestor populatii rupte de civilizatie, care şi-au conservat cu sfintenie traditia şi cultura ritualurilor animiste. Dejun inclus la un restaurant local. in continuarea zilei, vom avea prilejul de a vizita un alt sat al tribului renumit pentru "femeile girafa" sau femeile cu gaturile lungi, care poarta inele in jurul gatului, pe care le-au adaugat rand pe rand, de-a lungul anilor. intoarcere in Chiang Rai pentru cazare la Hotel Le Patta 4* (sau similar 4*). Optional, veti putea participa la o cina traditionala kantoke cu muzica şi dansuri populare ale triburilor montane din nord.

Ziua 7 / 21.03.2024: Chiang Rai - Chiang Saen - Golden Triangle - Insula Don Sao - Chiang Mai

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta catre Chiang Saen, un oras antic situat pe malul raului Mekong, in apropierea caruia se afla Golden Triangle, in traducere Triunghiul de Aur, zona in care se intalnesc granitele a 3 state: Thailanda, Myanmar şi Laos. Transfer la debarcader pentru imbarcarea pe vasul cu care vom face o plimbare pe Raul Mekong de-a lungul granitelor celor trei tari, de unde vom putea observa viata obişnuita a localnicilor pe care vom avea prilejul sa-i intalnim intr-o scurta vizita pe Insula Don Sao, care apartine de Laos. Dejun inclus la un restaurant local. Ne vom intoarce apoi la Chiang Rai unde vom vizita Templul Wat Rong Khun sau "Templul Alb", unic in Thailanda, cu albul sau stralucitor amplificat de bucatile de sticla folosite la fatada, cu o arhitectura unica, neconventionala pentru un templu budist, opera a artistului thailandez Charlermchai Kositpipat, care a fost terminat destul de recent, in anul 2008. in continuarea zilei ne vom deplasa printr-un spectaculos peisaj montan pana la Chiang Mai, capitala provinciei de nord a Thailandei, numita "Trandafirul Nordului", vechea capitala a Regatului Lanna. Cazare in Chiang Mai la Hotel Empress Chiang Mai 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 22.03.2024: Chiang Mai

Mic dejun. Prima parte a zilei va fi dedicata vizitarii unei tabere de elefanti, unde vom cunoaste indeaproape acest adevarat simbol al Thailandei, elefantul. Vom avea prilejul de a-i observa indeaproape, vom invata cum sa ne apropiem de ei si cum sa ii hranim. De asemenea, vom fi instruiti in legatura cu tehnicile de calarie si vom invata comenzile la care raspund. si nu doar teoretic, ci si practic, intrucat vom face o inedita plimbare pe dealurile din jur. Dupa aceasta experienta vom participa la o plimbare placuta pe rau cu plute de bambus. Dejun inclus la un restaurant local. Dupa-amiaza ne vom intoarce la Chiang Mai unde vom incepe turul acestui oraş bogat in minunate temple budiste, cu o istorie fascinanta. Prima vizita o vom face la Templul Wat Suan Dok, construit pe o fosta gradina de flori in anul 1373, despre care se spune ca detine o relicva sacra a lui Buddha. Chediul principal (stupa principala) este o structura aurita, in forma de clopot, care se ridica deasupra mai multor chedi albe, memorial care onoreaza familia regala thailandeza. Ne vom indrepta apoi catre Templul Wat Chedi Luang, care dateaza din sec. al XIV-lea, unde se afla Altarul Stalpului Orasului, renumit fiind pentru cel mai mare chedi budist din Chiang Mai. Sala de hirotonire situata in fata este, de asemenea, un exemplu de arhitectura frumoasa Lanna, iar decoratiunile cu serpi sunt probabil unule dintre elementele cele mai interesante. Cazare in Chiang Mai la Hotel Empress Chiang Mai 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 23.03.2024: Chiang Mai - Phuket - Krabi

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre vestitul complex religios Wat Doi Suthep, unul dintre cele mai importante locuri istorice şi spirituale din Thailanda, situat pe coasta unei coline de 1.676 m inaltime, de unde vom admira o extraordinara panorama asupra oraşului, la care se ajunge dupa ce se urca cele 309 trepte ale scarii marginite de cei doi serpi Naga cu sapte capete. Putem insa opta pentru accesul cu funicularul special amplasat la baza templului. Templul Wat Phrathat Doi Suthep, vechi de peste 600 de ani, este considerat ca fiind cel mai sacru şi cel mai venerat templu din Thailanda de Nord, deoarece adaposteste pe langa numeroase imagini, statui, obiecte de arta budista si o relicva sfanta a lui Buddha. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru zborul spre Phuket, de unde ne vom deplasa spre Krabi pentru un sejur de 4 nopti. Cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 24.03.2024: Krabi - Turul celor 4 Insule - Krabi

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de ½ zi - Turul celor 4 Insule, cu dejun picnic inclus. Vom vedea Insula Tup, o insula tropicala, ideala pentru snorkeling. Va urma o oprire la Plaja Pranang accesibila doar de pe apa, iar la o distanta de mers pe jos se afla Pestera Princess. Timp liber pentru baie, plaja si explorari individuale. Urmatoarea oprire o vom face la Insula Chicken, denumita dupa forma stancii calcaroase care iese din mare. si aici vom avea posibilitatea de a face snorkeling in apele bogate in corali. Ultima oprire se va face la Insula Poda, bijuterie a marii Andaman, avand plantatii pitoresti de bambus, dar si stanci maiestoase marginite de plaje lungi si frumoase. Dejun picnic pe plaja. intoarcere in Krabi si transfer pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 25.03.2024: Krabi - Insulele Phi Phi - Insula Bamboo - Krabi

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau optional, excursie de 1 zi, cu dejun inclus la Insulele Phi Phi si Insula Bamboo. Va veti indrepta spre faimoasele insule Phi Phi, distanta pe care o vom parcurge rapid cu barca de mare viteza. Phi Phi este de fapt un arhipelag din Marea Andaman considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume, ce face parte din Nopparattara - Koh Phi Phi National Park, o zona abundenta in corali cu o viata marina uimitoare. Cu munti si stanci de calcar, pesteri si plaje lungi de nisip alb, insulele reprezinta un "vis" tropical, inconjurat de ape limpezi de culoare verde si albastru, palmieri si vegetatie luxurianta. Timp liber in Tonsay Bay unde veti face o pauza pentru dejun, plaja si inot. Veti pleca apoi spre Pestera Viking unde veti face un tur al pesterii cu peretii decorati cu picturi stravechi, dupa care va urma o vizita in Golful Pi Leh, o laguna de o frumusete desavarsita, cu faleze de calcar inalte. intoarcere in Krabi pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 26.03.2024: Krabi - Insula lui James Bond - Krabi

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau optional, excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insula lui James Bond, situata la vest de coasta Thailandei, langa Golful Phang Nga. Numele real al insulei este Ko Tapu, fiind de fapt un monolit de piatra, inalt de 20 de metri, care se afla la aprox. 200 m distanta fata de o pereche de insulite numite Ko Khao Phingkan. Va veti imbarca in barci rapide cu care va veti indrepta spre Ko Tapu unde veti afla de ce aceste taramuri au fost alese pentru a fi folosite intr-una din peliculele James Bond. Peisajul este greu de egalat cu oricare altul de pe pamant, iar de cand a aparut filmul, Golful Phang Nga Bay, initial necunoscut lumii largi, a devenit o atractie turistica in adevaratul sens al cuvantului. Veti explora apoi pesterile ascunse, unde veti putea admira interesantele forme ale stalactitelor si stalagmitelor. Va veti deplasa spre partea de nord a golfului, intr-o zona cu peisaje de o frumusete rara, nealterate unde veti vedea lagune spectaculoase si paduri de mangrove. Dupa un dejun traditional veti pleca spre Koh Noak unde va veti putea relaxa si inota. intoarcere in Krabi si transfer pentru cazare la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 27.03.2024: Krabi - Phuket - Istanbul

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru plaja sau alte activitati individuale. Camerele vor fi disponibile pana la ora 12:00. Transfer catre aeroportul din Phuket pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 173 (22:45 / 05:45).

Ziua 14 / 28.03.2024: Istanbul - Bucureşti

Din Istanbul vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (08:35 / 09:50).

 

TARIF: 2680 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 340 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 140 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Bangkok şi Phuket - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe rutele: Bangkok - Chiang Rai si Chiang Mai - Phuket

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 3 nopti cazare in Bangkok la Hotel Montien Riverside 4* (sau similar 4*)

- 2 nopti cazare in Chiang Rai la Hotel Le Patta 4* (sau similar 4*)

- 2 noapte cazare in Chiang Mai la Hotel Empress Chiang Mai 4* (sau similar 4*)

- 4 nopti cazare in Krabi la Hotel Aonang Princeville Villa Resort & Spa 4* (sau similar 4*)

- mesele mentionate in program: 11 mic dejunuri si 7 dejunuri

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- tururi de oraş cu ghizi locali in Bangkok si Chiang Mai

- plimbare pe Fluviul Chao Praya si pe canalele din Thonburi din Bangkok

- excursie de o zi din Bangkok la Ayuttaya cu retur pe un vas de croaziera, cu dejun inclus

- vizitarea Palatului Regal (Grand Palace) din Bangkok

- excursie din Bangkok la Piata Plutitoare Damnoen Saduak

- excursie din Chiang Rai la Doi Mae Salong

- excursie in zona Golden Triangle si plimbare pe Raul Mekong pana la Insula Don Sao Island

- excursie din Chiang Mai la o tabara de elefanti

- plimbare pe rau cu plute de bambus

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza pentru Thailanda: 2500 bhati (aprox. 80 usd/pers.) se achita la fata locului (se obtine la sosirea pe aeroportul din Bangkok)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera si la excursiile optionale)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 de participanti:

· croaziera de seara cu cina traditionala şi muzica thailandeza pe Fluviul Chao Praya in Bangkok: aprox. 70 euro/pers.

· cina traditionala kantoke cu muzica şi dansuri populare ale triburilor montane in Chiang Rai: aprox. 40 euro/pers.

· excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insula lui James Bond: aprox. 85 euro/pers.

· excursie de 1 zi cu dejun inclus la Insulele Phi Phi si Insula Bamboo: aprox. 65 euro/pers.

 

NOTA: Taxele de intrare in parcurile nationale nu sunt incluse, intre 300-400 THB (aprox. 8-11 euro/pers.), se achita individual la fata locului.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 1 fotografie tip pasaport

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>